neopolis@neopolis.cat

S’acaba una dècada

28/12/2009

 

Excel·lent el darrer 30 minuts de l’any,…i de la dècada. De fet, els autors del documental el van titular “://00-09, una visió de la dècada que acaba”. Us el recomano.

Veure el documental m’ha deixat clar (per si encara no ho tenia) que els anys passen, i no ens n’adonem. Que lluny queda l’11-S, el Prestige o el desastre del Carmel!

La dècada que tanquem ha estat la primera dècada del S.XXI, però el documental posa de manifest que seguim cometent els mateixos erros que en èpoques anteriors. Seguim vivint en un món que pateix fam, promou guerres i genera disigualtats.

Tot i això hi ha, també, motiu per a l’esperança i la millora. La victòria d’Obama, l’espectaular progressió de les noves tecnologies o el fet que, a diferència del que passava a principis de la dècada, tots tinguem clar que el canvi climàtic és un fet, demostren que tenim eines i ganes de millorar.

No estaria malament que aprofitem l’arrencada d’una nova dècada per esmenar errors de forma decidida. Els nostres dirigents (a totes les escales) tenen el deure de recuperar la confiança perduda i d’encetar un camí de progrés sostenible i coherent. Cal una nova manera de fer política. Cal recuperar la democràcia. Cal encisar el ciutadà desencisat.


© Neòpolis 2024

Buscar