neopolis@neopolis.cat

Pressupostos Participatius 2016. Anàlisi de 16 experiències locals + guia ràpida de 16 consells

29/03/2016

Acabem de publicar els resultats del IX Neobaròmetre, que enguany analitza 16 experiències de pressupostos participatius dutes a terme l’any 2016 per a diversos ajuntaments catalans

L’escalda de la participació ciutadana a les agendes polítiques locals es pot considerar  hores d’ara un fet. I en aquest context els pressupostos participatius semblen haver-se erigit en l’instrument estrella.

Arribats a aquest punt és important aturar-se i plantejar-se a què respon aquest canvi que s’està iniciant al món local. Som davant una moda passatgera o d’una necessitat ineludible?

Així doncs, el Neobaròmetre d’enguany, pretén aportar elements de reflexió i valor afegit en un context on la participació ciutadana està guanyant protagonisme, i on pot ser d’utilitat conèixer des d’una perspectiva general, què han fet i com, diferents ajuntaments que recentment han promogut aquests processos de participació vinculats a les finances municipals.

També hem elaborat una Guia Rapida de 16 Consells adreçada a tots els ajuntaments del país que ja us podeu descarregar a través d’aquest link.

Com a novetat ara us podeu descarregar l’estudi complert: Anàlisi de 16 experiències de pressupostos participatius (estudi complert)

Recordeu que des de NEÒPOLIS, consultoria d’innovació social, planificació estratègica i participació ciutadana, estem a la vostra disposició per dissenyar, dinamitzar, executar i implementar qualsevol projecte relacionat amb l’àmbit social, l’aprofundiment democràtic i la planificació i avaluació de polítiques públiques.

Etiquetes


© Neòpolis 2024

Buscar