neopolis@neopolis.cat

30 anys d’ajuntaments democràtics (novembre de 2009)

29/03/2009

PRESENTACIÓ

Aquest nou estudi del Neobaròmetre descriu, sintetitza i analitza l’opinió dels alcaldes i alcaldesses dels municipis més habitats de la demarcació de Girona, respecte l’evolució de la democràcia a nivell nacional i local durant els últims 30 anys, coincidint amb la constitució dels ajuntaments democràtics. De la mateixa manera es presenta una reflexió sobre els principals reptes de futur que caldrà afrontar a curt i mig termini per millorar la gestió de la cosa pública en general, a nivell de país i d’ajuntaments, i les polítiques concretes que s’impulsen des de les administracions locals. D’altra banda es presenta també una bateria de propostes de millora que pretenen fer front a la crisi de finançament local, la desafecció política i l’eficiència i eficàcia de les administracions públiques municipals.

AUTORS

Estudi promogut i realitzat per Daniel Tarragó i Gerard Quiñones, socis directors de la Consultoria Sociopolítica Neòpolis.

OBJECTIUS

Conèixer la percepció que tenen els alcaldes sobre l’evolució de les administracions locals de les comarques gironines i els principals reptes de futur que caldrà afrontar en els propers anys. I elaborar una bateria de propostes de millora al respecte.

ÀMBITS D’AMÀLISI I OBJECTE D’ESTUDI

Alcaldes i alcaldesses dels municipis de la demarcació de Girona que són capitals de comarca i/o tenen una població superior als 9.500 habitants, excepte els batlles de Girona, Palamós i Blanes que, tot i estar convidats a col·laborar en diferents ocasions, han acabat optant per no participar en l’elaboració d’aquest estudi. En total s’han entrevistat 17 alcaldes i alcaldesses.

Àmbits específics d’anàlisi
• El perfil polític i social dels alcaldes.
• Democràcia nacional catalana: punts forts, punts febles i reptes de futur.
• Democràcia local: punts forts, punts febles i reptes de futur.
• Les polítiques públiques municipals: Principals avenços i reptes de futur.

METODOLOGIA

Per cadascun d’aquests àmbits d’anàlisi es presenta la informació més rellevant provinent de les entrevistes realitzades als alcaldes de: Banyoles, La Bisbal d’Empordà, Calonge, Castelló d’Empúries, Castell-Platja d’Aro, l’Escala, Figueres, Lloret de Mar, Olot, Palafrugell, Puigcerdà, Ripoll, Roses, Salt, Santa Coloma de Farners, Sant Feliu de Guíxols i Torroella de Montgrí.

CALENDARI DEL TREBALL DE CAMP

El treball de camp ha estat realitzat entre els mesos de juny i setembre de 2009.

PRESENTACIÓ A PREMSA

19 de novembre de 2009

DOCUMENTS

Si vols tenir accès a l’estudi posa’t en contacte amb nosaltres

Contacte

Etiquetes


© Neòpolis 2024

Buscar