La sisena edició del Neobaròmetre (estudis propis que elaborem des de Neòpolis) aposta per un format audiovisual.
Amb la voluntat de reflexionar i produir valor afegit en un moment on l’administració pública local necessita més que mai pensar i innovar per fer front als reptes de futur, Neòpolis us presenta “Reflexions sobre el món local”
Es tracta d’un producte audiovisual de producció pròpia composat de 8 capítols de menys de 4 minuts de durada, on diferents experts reflexionen i donen el seu punt de vista sobre les claus de present i de futur dels ens locals del nostre país. Ens podeu seguir també a través del canal de youtube de Neòpolis, al qual us hi podeu subscriure.
Us presentem el primer capítol de la sèrie “Reflexions sobre el món local” protagonitzat per Quim Brugué, catedràtic de ciència política, professor titular de sociologia de la UAB, Director de l’IGOP, articulista del Punt Avui, autor de diversos llibres, entre els que destaquem “És la política idiotes”, i membre del Consell Assessor de Neòpolis.
El segon capítol de la sèrie “Reflexions sobre el món local” està protagonitzat per Salvador Cardús, doctor en ciències econòmiques, professor titular de sociologia de la UAB, articulista i tetulià de diversos mitjans de comunicació, autor de diversos llibres, i membre del Consell Assessor de Neòpolis.
Capítol protagonitzat pel Dr. Agustí Bosch, professor de Ciència Política de la Universitat de Girona, expert en sistemes i comportament electoral i col·laborador de Neòpolis.
El protagonista d’aquest capítol és el profesor Xavier Pastor, politòleg, Director del Postgrau de Resolució de Conflictes Públics i Mediació Comunitària de la UdG, coordinador d’estudis de conflictologia i consultor de la UOC.
El protaonista del cinquè capítol de la sèrie “Reflexions sobre el món local” de NEÒPOLIS és el Sr. Jesús Badenes, periodista i redactor del Diari de Girona.
El capítol aborda d’una banda els tópics que planen sobre els treballadors públics, i els contraposa amb la realitat. Es presenta les claus per dur a terme una vertadera política de recursos humans a les administracions públiques. Els protagonistes d’aquest sisè capítol són el Dr. Quim Brugué (Catedràtic de Ciència Política de la UAB i membre del Consell Assessor de Neòpolis), el Dr. Agustí Bosch (professor de ciència política de la UdG) i el Sr. Xavier Pastor (politòleg expert en mediació i resolució de conflictes).
El setè i penúltim capítol de la sèrie “Reflexions sobre el món local” té per objectiu presentar tres solucions concretes, útils, innovadores i eficaces als que considerem els principals problemes dels nostres ens locals. El capítol aborda 3 problemes maleïts, a saber, el de les hisendes locals, el de l’exclusió social i el de la qualitat democràtica. Per cadascun d’ells es presenta una solució innovadora. El protagonista és el Sr. Daniel Tarragó i Sanfeliu (@danielneopolis) Soci director de Neòpolisi professor de la UAB, la UdG i la UPF.
Us presentem el 8è i últim capítol de la sèrie “Reflexions sobre el món local” en el qual s’aborda la necessitat ineludible d’innovar per part de l’administració pública local. En aquest capítol exposem els ingredients necessaris per innovar en l’àmbit públic, identifiquem els principals enemics de la innovació, i us presenten dues propostes concretes adreçades als ens locals per a promoure aquesta innovació amb garanties d’èxit. El capítol està protagonitzat per Gerard Quiñones i Macià (@gerardneopolis) Co-fundador i Director d’Innovació de Neòpolis.
Ens plau presentar-vos un capítol extra on hi trobareu un resum de les propostes i reflexions més valorades, comentades i destacades dels 8 capítols que composen aquesta primera temporada. A més, també us oferim continguts inèdits i anàlisis actualitzades sobre els aspectes més importants que planteja la reforma de l’administració local.
En éste capítulo de síntesis de la primera temporada de la serie podréis encontrar un resumen de las propuestas y reflexiones más valoradas con subtítulos en castellano.