neopolis@neopolis.cat

Reptes del món local i propostes innovadores per a la legislatura 2015-2019

18/06/2014

Coincidint amb la celebració de les eleccions municipals del proper 24 de maig, i amb la voluntat de reflexionar i produir valor afegit en un moment on l’administració pública necessita més que mai (re)pensar-se i innovar per fer front als reptes de present i futur, Neòpolis presenta  7è Neobaròmetre: #Municipals2015 Reptes del món local i propostes innovadores.

Els Neobaròmetres són reflexions vinculades amb qüestions socials i polítiques a Catalunya. En aquest cas hem optat per entrevistar a diferents personalitats del país i demanar-los-hi la identificació dels principals reptes que haurien d’afrontar els ajuntaments durant la propera legislatura, i idees per afrontar-los de forma innovadora.

El 7è Neobaròmetre us permetrà conèixer les opinions de persones amb bagatge i experiència en el sector sociopolític com Raül Romeva, Quim Brugué, Pau Canaleta, Quim Nadal, Lluis Pastor, Xavier Pastor i Marc Sureda. Les anirem publicant de forma periòdica fins el dia de les eleccions.

Podeu veure i  compartir les reflexions a través del nostre bloc (Neobloc) i els nostres comptes de twitter: @danielneopolis @gerardneopolis    

—————————————————————————————————————————————————–

1.- COHESIÓ SOCIAL, PARTICIPACIO CIUTADANA I ADMINISTRACIÓ RELACIONAL. LES SOLUCIONS ALS PRINCIPALS REPTES DELS AJUNTAMENTS DURANT LA LEGISLATURA 2015-2019 SEGONS QUIM BRUGUÉ (Doctor en Ciències Polítiques i de l’Administració, catedràtic de ciència política a la UAB i actualment professor a UdG. Els seus àmbits d’investigació i publicació són la innovacio democràtica, la gestio i les polítiques públiques i el govern local. Ha estat Director General de Participació Ciutadana de la Generalitat de Catalunya i Director de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques de la UAB. També és membre del Consell Assessor de Neòpolis).

 

2.- TRANSPARÈNCIA. UNA DE LES SOLUCIONS ALS PRINCIPALS REPTES DELS AJUNTAMENTS DURANT LA LEGISLATURA 2015-2019 SEGONS PAU CANALETA (Llicenciat en Història per la Universitat de Girona. Diplomat en Estudis Europeus per el Ministeri d’Assumptes Exteriors d’Espanya. Màster en Màrketing Polític per la Universitat Autònoma de Barcelona. Professor de comunicació política i institucional de diverses universitats i consultor en comunicació)

 

3.- DE LA DEMOCRATIZACIÓ DEL RISC DE PATIR EXCLUSIÓ SOCIAL A LA PRIORITZACIÓ DE LES POLÍTIQUES D’INCLUSIÓ. UN DELS PRINCIPALS REPTES DELS AJUNTAMENTS DURANT LA LEGISLATURA 2015-2019 SEGONS RAÜL ROMEVA (Llicenciat en conomia, doctor en relacions internacionals. Ha treballat al Centre Unesco de Catalunya, a la UNESCO de Bòsnia i Hercegovina, a IntermónOxfam i a l’Escola de Cultura de Pau de la UAB. Ha fet de professor de Relacions Internacionals a la UAB (entre 1994 i 2002), de consultor electoral per la OSCE, i de diputat al Parlament Europeu (entre 2004 i 2009). Actualment imparteix classes sobre política europea i afers internacionals a diverses universitats i masters, i col·labora de manera regular amb diversos mitjans de comunicació, en tant que analista).

 

4.- DE LES PEDRES A LES PERSONES. SOLUCIONS ALS PRINCIPALS REPTES DELS AJUNTAMENTS DURANT LA LEGISLATURA 2015-2019 SEGONS QUIM NADAL (Doctor en Història per la Universitat de Barcelona, Catedràtic d’Història Contemporània de la UAB i la UdG. Actualment és  professor d’història de la UdG i Director de l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural. Ha estat conseller de Política Territorial i Obres Públiques de 2003 a 2010, conseller de la Presidència el 2006 i portaveu del Govern  de 2003 a 2006. Alcalde de Girona de 1979 a 2002 i president de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) de 1981 a 1995)

 

5.- LA GESTIÓ I LA RESOLUCIÓ DE CONFLICTES PÚBLICS EN TANT QUE EINA INDISPENSABLE PER MILLORAR LA QUALITAT DE VIDA DELS NOSTRES POBLES I CIUTATS I ASSEGURAR LA GOVERNABILITAT EN EXECUTIUS DE COALICIÓ SEGONS XAVIER PASTOR (Politòleg i conflictòleg. Director del Postgrau de Resolució de Conflictes Públics i Mediació Comunitària de la UdG. Professor i consultor del programa de conflictologia dels Estudis de Dret i Ciència Política de la UOC. Autor de diferents investigacions a Catalunya i de llibres sobre la gestió dels conflictes públics)

 

6.- MITJANS DE COMUNICACIÓ I MÓN LOCAL; DELS RECELS A LA CONFIANÇA, SEGONS MARC SUREDA (Graduat en Comunicació i Relacions Públiques per la Universitat de Girona, Màster en Aplicacions Multimèdia per Internet per la Universitat Oberta de Catalunya. Soci fundador i director de Canalajuntament.cat i de Notidig).

 

Etiquetes


© Neòpolis 2024

Buscar